Strona główna » Program » Kuchnia w PRL

Kuchnia w PRL

7 sierpnia 2025
17:00
– 18:00
Opis wydarzenia:

Zawrotną karierę w czasach PRL zrobiło słowo kombinować. W obliczu chronicznych braków na rynku spożywczym przygotowanie posiłku dla rodziny stawało się nie lada wyzwaniem — wymagało pomysłowości, zaradności i nierzadko sprytu. Gotowano więc „z niczego”, korzystając z tego, co akurat udało się zdobyć. O tym jak wyglądała codzienna kuchnia lat 80., opowie dr Grzegorz Piotrowski – socjolog, kierownik Pracowni Ruchów Społecznych na Uniwersytecie Gdańskim, pracownik Wydziału Nauki i Zbiorów w Europejskim Centrum Solidarności oraz redaktor książki „Kuchnia (w) PRL”.

Na uczestników czekają również:

– Pocztówki retro + zniżki do ECS i Cafe&Bistro (15%) za udział w rozmowach i quizach

 

Międzynarodowe Targi Gdańskie – AMBEREXPO
ul. Żaglowa 11, 80-560 Gdańsk
Organizatorem Jarmarku Św. Dominika są Międzynarodowe Targi Gdańskie S.A., właściciel AMBEREXPO - jednego z najnowocześniejszych obiektów wystawienniczo-kongresowych w Polsce. Specjalizujemy się w organizowaniu wydarzeń o zasięgu lokalnym, ogólnopolskim i międzynarodowym: targów, wystaw, kongresów, konferencji, eventów, jarmarków, imprez plenerowych.
© 2025 Międzynarodowe Targi Gdańskie
|
Polityka prywatności
|
Klauzula informacyjna RODO
Wczytywanie, proszę czekać